Basket

Effimat, egy automatizált rendszer

04. June 2020.

Effimat és Classicmat termékeink alkalmazásával járó számottevő előnyök a gyorsaság, valamint munkaerő és a hely megtakarítás. Ezt támasztja alá a soron következő cikkünk, mely megmutatja, hogyan lehet raktárunk befogadó képességet 2-3szorosára növelni, a szükséges munkaerő 75%-al való csökkentése mellet.

Egy 30 éves múlttal rendelkező amerikai, houstoni székhellyel rendelkező cég, kereste meg beszállító partnerünket.

Az Offite nevezetű társaságnál az Effimatot megelőzően az összeszerelési folyamat a következőképp zajlott: Nyolc ember készítette elő egy folyosón keresztül közlekedve az alkatrészeket és szállította ezeket a kijelölt szerelési részlegekre, ugyancsak egy folyosón keresztül. Előfordultak olyan esetek is, hogy az operátornak várnia kellet egy folyosó kiürüléséig, amivel fontos percek vesztek el.

Ennek a problémának a megoldására nyújtott kiváló lehetőséget termékünk.

Az Effimat alkalmazásával nem volt szükség a létesítmény bővítésre vagy újabb operátorok alkalmazására.

Praktikus döntés lett volna egy vertikális lift alkalmazása, de mivel VLM modullal csak egész sorokat tudunk mozgatni, így ennek alkalmazásával előfordulhat, hogy egy egész sor lehívásakor csak egy lesz a “kívánt” a kihozott anyagok közt.

Ezért került kiválasztásra az Effimat. Hatékonyság szempontjából ebben az esteben optimális választás volt, mivel így 5 szükséges terméket tudunk előkészíteni egy lehívással. Így sokkal hatékonyabb lett a termelés és jelentősen csökkent a “miss picking-ek” száma.

Mára Effimat gépeinket az Offite-nél raktározásra es áru előkészítésre egyaránt használják. Most 3000 plusz termék azonosító számot tárolnak az Effimatokban.

A szükséges operátorok száma lecsökkent 8-ról 3-ra, így a maradék 5 embert más területen tudtak alkalmazni. Továbbá hatalmas helyeket sikerült felszabadítaniuk.

Ennek az egyedülálló és modern raktározási formának köszönhetően, az Effimat használatával jelentősen megnőtt az Offite termelési hatékonysága. Így bátran merjük ezt az innovatív megoldást vevőinknek ajánlani.

Forrás: https://effimat.com/case-ofi-testing-equipment-finding-the-optimal-storage-solution/

Back »

OUR STANDARDS:
CUSTOMER FOCUS, KNOW HOW and HIGH QUALITY SOLUTIONS